Stand Up Paddle

SURF`s UP
Tips & råd
 


Med Stand Up Paddle, eller brettpadling på godt norsk, kommer du tett på naturopplevelsene. I tillegg er det supergod trening!

– SUP er god trening for hele kroppen, du aktiverer alle muskler fra topp til tå. Med riktig padleteknikk er dette god trening for både balanse og kjernemuskler, forklarer SUP-ambassadør, SUP-fitness instruktør og vindsurfer Annica Haglev.

 

Allsidig bruk
Selv bruker hun SUP på flere måter, både til trening, for å koble av og redusere stress, samt komme seg ut i naturen og få friskt luft.
– Dette er også en veldig fin sosial aktivitet å gjøre sammen med venner.

 

Råd og tips
Men hva skiller egentlig en bra SUP fra en dårlig, og hva bør for eksempel en nybegynner tenke på? 
– Et allround-brett er perfekt for nybegynner og familier som skal dele brett. Disse er bredere og lengre, noe som gjør de mer stabile på vannet.


Oppblåsbare brett er også veldig praktisk for de som ikke har et hav av oppbevaringsplass hjemme eller på hytta og som ønsker å kunne transportere SUP-en på en enkel og rask måte. 
 

Control SUP Gold, SUP-pakke 2 lags 10,6
På lager
7 499,00 NOKInkl. mva


Start i knestående
Teknikkmessig anbefales det å starte i knestående stilling før du reiser deg opp med en fot om gangen. Plasser deg midt på brettet med føttene omtrent i skulderbredde fra hverandre, ha en liten knekk i knærne og kroppen sentrert over brettet slik at du bedre holder balansen. 

 

Jobb med overkroppen
– Plasser åren så langt fram som mulig inntil brettet og dra den mot deg i vannet. Åren skal opp igjen når den har passert føttene dine. Hold armene rett og padle med hele overkroppen. Tenk at du skal skyve både deg og brettet framover, istedet for å dra åren bakover.

 

Mange muligheter
For de mer erfarne kommer type brett an på hva slags type padling en er ute etter; touring, race eller surf.
– Et touringbrett er perfekt for litt lengre turer. Dette er stabile brett med litt spissere front. Racingbrett er lengre og smalere og krever god balanse, mens til surf er det korte brett designet for å surfe og manøvrere i bølgene som gjelder. 
 

Hvor er ditt SUP-favorittsted? Tagg bildene dine på instagram med #mybcfavourite