Kvalitetssolbriller som gjør forskjell!

Life`s so bright You gotta wear Sunglasses. Men, solbriller skal passe på mer enn bare å se kule ut. Dette bør du vite når du skal kjøpe solbriller.

Solbriller handler nemlig ikke bare om å se bra ut. Har du noen gang lurt på hvorfor det er så stor prisforskjell på solbriller? Svaret ligger i øynene, som det heter. 

Vårt viktigste sanseorgan
Øynene er at av de mest sensitive - og viktigste sanseorganene vi har. Visste du at 80% av alt vi oppfatter rundt oss, kommer gjennom synsinntrykk? Solbrillens viktigste funksjon burde derfor være å beskytte øynene dine. 100% UV-beskyttelse burde være standard på alle solbriller, men det er ikke alltid gitt at billige solbriller faktisk har UV-beskyttelse i det hele tatt. Prisen stiger altså som regel i takt med optikken (linsene) som sitter i solbrillen, i tillegg til at prisen ofte også er merkeavhengig... Se etter CE-merking!

Ulik optikk
Noen linser, som Happy Lens, er også ekstra farge- og kontrastforsterkende i tillegg til 100% UV-beskyttelse. Det vil si at linsene hjelper deg å skille bedre mellom f.eks konturer i terrenget, samt gi en bedre gjengivelse av farger. Det kan jo være nyttig, spesielt om du har en aktiv livsstil og trenger best mulig sikt. I tillegg til dette, har Happy Lens noen andre tekniske funksjoner som dokumentert er med på å påvirke humøret ditt ved kun å slippe inn sollysets "gode stråling". Les mer om Happy Lens her

Solbriller som virker
Sammenligner du en billig solbrille med kjipe linser med en litt dyrere solbrille med skikkelig optikk, vil øynene dine raskt merke forskjell. Sistnevnte vil virke langt mer behagelig for øynene dine og du vil spesielt merke dette etter en lang dag ute i sola. Plages du med hodepine, har tørre øyne og føler at du myser mye? Det kan være lurt å bytte ut solbrillene dine. Husk at solbriller også verner mot vær og vind!

Polariserte linser
Du har kanskje lagt merke til betegnelsen "polarized", eller polarisert som det heter på godt norsk. Om linsene er polariserte, betyr det i korte trekk at linsene reduserer gjenskinn og demper forstyrrende reflekser fra sollys som treffer blanke og horisontale overflater som vann, speil, snø eller veibanen. Er du mye ved vannet eller sjøen er det lurt med en polarisert solbrille. Selv har vi en alltid liggende i bilen. 

Slitesterke solbriller
Solbriller er å få kjøpt i en rekke ulike materialer. Polyuretan er f. eks et veldig lett og slitesterkt materiale, samt at det er litt mer fleksibelt (bøyelig) enn plast eller tre. Noen solbriller har også glasslinser og er da gjerne litt dyrere, men det betyr ikke nødvendigvis at glasslinser beskytter noe bedre. 

Vedlikehold
Den beste måten å ta vare på solbrillene dine på, er å oppbevare de i et etui eller en brillepose når de ikke er i bruk. Husk å ikke legge fra deg solbrillene med linsene ned! Vask solbrillene dine i lunkent rennende vann og pass på ikke å bruke sterke såpemidler som kan tørke inn solbrillen eller ødelegge beskyttende film på linsene. La solbrillen gjerne lufttørke og bruk egen solbrillepose/pusseklut for briller for å tørke av linsene.