45NRTH Tre skritt foran

Med den mest ekstreme vintersykkel-støvelen noensinne, bekrefter 45NRTH nok en gang at de er verdens ledende produsent når det kommer til vintersykling.

Det er ingen tvil om at 45NRTH virkelig tar sykling som helårsaktivitet på alvor. Den amerikanske nisjeprodusenten er kjent for sine kvalitetsprodukter når det kommer til klær og dekk for bruk når det er kaldt ute, og for ikke lenge siden avslørte de også sin uslåelige sko-trio Japanther, Wölvhammer og Wølfgar.

Mellomsesong
Den nye modellen Japanther, som nå erstatter den tidligere modellen Fasterkatt, er ment for sykling mellom sesongene når det både er kaldt og vått ute, og skulle dermed passe perfekt for norske forhold enten du pendler, sykler terreng eller cyclocross. 

Foruten å være vannavstøtende og fuktighetsregulerende, er denne skoen utstyrt med vanntett membran og gummiert ytterskall som strekker seg over ankelnivå. Kort sagt en funksjonell og komfortabel sykkelsko, som trygt kan brukes når været er på sitt våteste og mest gjørmete. Anbefalt bruk er vår, høst og mild vinter, med anbefalt nedre temperatur på rundt minus 3 grader. Skoen kommer i størrelse 36-50 (ikke str. 49) og med SPD 2-bolt innfestning for klosser.

Vintersykling
For 2016 har 45NRTH totalt redesignet den populære vintersykkel-støvelen Wölvhammer. Støvelen trives best i temperaturer fra - 4 grader og helt ned i - 18 grader. Vanntett og pustende membran holder fuktigheten ute. Støvelen har også Primaloft-isolasjon og aerogel i såle, samt høyt skaft for ekstra beskyttelse og komfort. Som tidligere har støvelen tåfeste for gamasje når du skal sykle i dyp snø, og Vibram-såle med knaster som gir godt grep. Støvelen kan brukes med både plattform og SPD-pedaler, og kommer i størrelse 38-50.

Ekstremsykling
Selv når det er bikkjekaldt ute og busene dine fryser til is bare du går ut døra, har du ikke lenger noen unnskyldning for ikke å komme deg ut på sykkeltur med fatbiken. 45NRTH sin doble vinterstøvel Wølfgar, skal holde føttene dine varme og tørre i temperaturer helt ned til – 31 grader!! 

Om du skal ut på langvarig ekspedisjon over flere dager, eller kjøre preparerte sykkelløyper, holder den uttakbare innersokken i merinoull føttene dine tørre for fukt, samtidig som den isolerer. Nøye plassert aerogel under foten og over tærne, blokkerer kulde og isende vind. Den 2-bolts kompatible yttersålen i Vibram® er eksklusivt laget for 45NRTH, og har spesialdesignede knaster som sørger for godt grep. Du kan til og med pigge skoene med 45NRTHs konkave pigger når underlaget er ekstra glatt og du trenger fotfeste. Innerskoen i merinoull kan enkelt tas ut slik at det skal gå raskt å tørke skoen etter bruk, eller om du er effektiv og har med ekstra innesko som reserve på ekstra lange og krevende sykkelturer.