Pallen for Team BC
NM UTFOR

Hafjell Bike Park

NM-medaljer til Team BCsport.no

 

Vi gratulerer våre teamutøvere Atle Hagen Laakso og Ole-Herman Bergby med sølv og bronse i NM Utfor 2022! NM-medaljer til tross; helt problemfritt gikk det ikke. 

 

Alle foto: @locteit // GDF Media

 


NM i Utfor ble kjørt i Hafjell Bike Park søndag i stekende varme, sammen med svenskenes mesterskap. Da hadde alle rytterne allerede rukket å bli skikkelig varme i trøya etter Norgescup-runden dagen før, i samme løype. 


Ulv i fåreklær
– Ved første øyekast ser løypa ganske uskyldig ut med relativt få tilsynelatende tekniske partier. Med en gang du begynner å få opp farta, skjønner du hvor utfordrende den egentlig er. En morsom og historisk løype, mener sølvvinner Atle, som fikk en aggressiv, men kontrollert start på finalerunnet sitt som ble ganske røft etter hvert. 

 

– Når du begynner å bli sliten samtidig som du er sulten på å prestere, har det en tendens til å bli nokså «wild», sier 21-åringen som er fornøyd med å ha holdt linjene sine og holdt seg på to hjul. Han fikk heldigvis unnagjort problemene før finalestart, etter å ha krasjet relativt hardt på de to første treningsturene. 

 


Atle Hagen Laakso på sin Mondraker Summum tok søndag sitt første NM-sølv i senior elite.

 

At løypa er krevende, sier teamkamerat Ole-Herman seg enig i. 
– Løypa er intens! Den er ekstremt rask og tight. Er nesten ett spor hele veien og du må være sinnssykt presis med hvordan du beveger deg i terrenget. I denne løypa er det om å gjøre å få minst mot-slag!


Små marginer
Bronsevinneren hadde et par små, men kostbare bommerter på linjevalg på toppen og havnet utpå i siste skogen før mål hvor han flerret sperrebåndet og pepret publikum med småstein. 

 

– Pallplassering i NM er kult uansett, så er happy med det, oppsummer Ole-Herman, som har klart å forberede seg godt til mesterskapshelgen med mye sykling, trening i NM-løypa, kosthold og restitusjon, ved siden av fulltidsjobbing. 

 


Ole-Herman Bergby og hans Mondraker Summum skremte vettet av både sperrebånd, småstein og publikum i søndagens NM-finale. 

 

Vellykket helg
At NM ble kjørt samtidig som SM og Norgescup i løpet av en og samme helg, ser begge teamutøverne på som positivt. 


– Helgen var vellykket rent sportslig, men også sosialt. Kult med både NM og SM samtidig, i tillegg til Norgescup i én helg. Ikke minst gøy å se så mange unge og lovende. Utfor-Norge har mye bra i vente, spår Atle Hagen Laakso. 

 

Også Ole-Herman synes helgen virkelig levde opp til forventningene. 
– Veldig godt å kjenne på stemningen i Hafjell. Arrangør og Hafjell Bike Park selv har lagt ned en vanvittig god innsats i forkant. Tar av meg hatten og er veldig takknemlig for det! Masse folk, strålende vær og veldig godt treningsutbytte.

 

– Selv om finalen på søndag ikke gikk som ønsket, så var dette en helg som virkelig ga meg mye. Jeg måtte virkelig jobbe for å finne ut hvordan jeg kunne kjøre løypa så raskt som mulig, avslutter Ole-Herman. 

 

NM-trippel for Rye SK
Norgesmester senior herrer ble til slutt Simen Smestad fra Rye SK som satte et brannfarlig finale-run med den brennheite tida 02.28.82. Gratulerer også våre BCsport.no-ambassadører Nellie Aabech med NM-seier i klasse K15-16, samt NM-bronse til Markus Skeie Lebreux i klasse M15-16!

 

Noen nevnt, ingen glemt: Norgesmestere i de øvrige klassene kan du se ved å klikke her og lese deg opp på plasseringer, split-tider og NM- og NC-resultater hos EQ Timing til øynene både blir store og våte. 
 


Følg på instagram:
@atle.laakso // @olehbergby // @markus_skeie_lebreux // @nellieaabech // @BCsport.no